Mijn tuin verduurzamen? Wat komt daarbij kijken? Waar moet ik aan denken? Deze vragen en meer kan Aardoom Hoveniers voor je beantwoorden.

In 2021 had deze organisatie de duurzaamheidsprijs van Ridderkerk gewonnen. Deze prijs is bestemd voor duurzame, lokale initiatieven die een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de gemeente. Met de gewonnen prijs kan Aardoom maar liefst 40 tuinadviezen geven in Ridderkerk. Momenteel staat de teller op 18. De adviezen gingen over onder andere de inrichting van de tuin, wateroverlast of de juiste beplanting.

Er zijn nog maar liefst 22 adviezen te vergeven! Heb jij een tuin en heb je advies nodig van een expert? Wacht dan niet langer en meld je aan bij Aardoom Hoveniers.

Ik wil advies over mijn tuin(externe link)

Het belang van een duurzame tuin

Waarom is het verstandig om een duurzame, groene tuin te hebben? We hebben te maken met klimaatverandering. We krijgen in de toekomst meer en langer te maken met extreme hitte en regenval. Wat helpt hierbij? Een groene tuin.

Een groene tuin helpt met verkoeling, omdat steen warmte vasthoudt. Wanneer er sprake is van extreme regenval, absorbeert groen meer water dan steen. Als bijkomend voordeel is een groene tuin ook nog eens goed voor de insecten en planten.

Aardoom Hoveniers

Aardoom Hoveniers is een organisatie met ruim 225 jaar tuinervaring. Ze zetten zich in voor de inwoners van Ridderkerk. Duurzaam tuinieren is een prioriteit. Ze werken bijvoorbeeld met milieubewuste materialen en machines. Ook is maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk voor hun. Daarom helpen ze met plezier de inwoners uit hun gemeente. Stap voor stap wordt Ridderkerk duurzaam en groen en Aardoom draagt hier aan bij.

Terug naar het nieuwsoverzicht