Duurzaamheid wordt zichtbaar met de watertafel, de pop-up tuin of de klimaatplatenbak. Liever een persoonlijke uitleg? Nodig dan een gastspreker uit. Kijk hieronder voor meer informatie.

 

 

Maak gebruik van de gratis watertafel

Maak een les of voorlichting over klimaatverandering interactief met de watertafel. Door aan de slag te gaan met de watertafel ervaren mensen wat de invloed van regenwater is op onze eigen buurt of tuin. U ontdekt wat voor maatregelen helpen om met  een overschot van regenwater om te gaan. In de watertafel bouwt u uw eigen woonwijk. U kunt bijvoorbeeld groene perken en regentonnen toevoegen of parkeerplaatsen weghalen. Daardoor vermindert u zichtbaar de wateroverlast. Erg leuk en leerzaam voor jong en oud.

Voor wie?

De watertafel is er voor basis- en middelbare scholen. Maar ook bij bewonersavonden, verenigingen of kerken kan de watertafel goed ingezet worden. Heeft u een themadag/week over de klimaatverandering? Vraag de watertafel dan en maak duurzaam leven zichtbaar.

Hoe het werkt

Vul het contactformulier in en geef aan dat u graag gebruik wilt maken van de watertafel. Geef ook aan op welke datum, tijd en locatie u de tafel wilt gebruiken. U ontvangt een e-mail met alle informatie die u nodig hebt en handige tips.

Contactformulier

 

Inzet pop-up tuin aanvragen

De pop-up tuin is een verplaatsbare voorbeeldtuin die de aandacht trekt. De tuin is het middel om in gesprek te gaan over onderhoudsvriendelijke goedkope groene tuinen, biodiversiteit en de gevolgen van klimaatverandering. Op een informele en laagdrempelige manier. Leuk voor een evenement, voorlichtingsbijeenkomst of tijdens een gastles.  U kunt de pop-up tuin gratis lenen!

Voor wie?

Verenigingen, scholen maar ook organisatoren van evenementen kunnen de pop-up tuin aanvragen.

Hoe het werkt

Vul het contactformulier in en geef aan dat u graag gebruik wilt maken van de pop-up tuin. Geef ook aan op welke datum, tijd en locatie u de tuin wilt gebruiken. U ontvangt een e-mail met alle informatie die u nodig hebt en handige tips.

Contactformulier

 

Nodig een gastspreker uit

Wilt u met de sport- of buurtvereniging, kerk, school of andere organisatie de wereld vandaag klaarmaken voor de toekomst? Onze gastsprekers gaan graag met u in gesprek. Zij geven u waardevolle tips en adviezen over hoe u dat kunt doen. Maar ook de ‘waarom’ vragen kunnen zij voor een deel bij u wegnemen.

Voor wie?

Vraag uw gastspreker aan voor uw verenging, school of kerk. Maatwerk is mogelijk als u een project uit gaat voeren bijvoorbeeld. Of als u informeel advies wilt.

Hoe het werkt

Vul het contactformulier in en u ontvangt een e-mail met meer informatie en mogelijkheden.

Contactformulier

 

 

Aanvraag van promotieartikelen

Om duurzaamheid zichtbaar te maken zijn er ook diverse promotieartikelen beschikbaar. Organiseert u een evenement dat te maken heeft met duurzaamheid? Vraag dan de gratis artikelen aan.

Momenteel hebben we:

  • zakjes zaad voor wilde- en eetbare bloemen
  • gevulde kokosnoten als vogelvoer
  • informatiewaaiers
  • foldermateriaal
  • banners

Contactformulier